A projekt tartalma:


Mosás, tisztálkodási lehetőség biztosítása
A telepszerű lakókörnyezetben élő családok, gyermekek higiénés viszonyai nem minden esetben maradéktalanok, jóléti szolgáltatásként kívánunk lehetőséget biztosítani automata mosógép és tisztálkodási lehetőség biztosítását azon családok számára, akik számára ez az otthoni környezetben nem biztosított, a megfelelő tisztasági, higiénés viszonyok fontosságára - elsősorban az újszülöttet váró, gondozó családok esetében - fogjuk felhívni figyelmet. A szolgáltatáshoz való hozzáférést a nyitva tartás teljes ideje alatt biztosítjuk. Számítógép használat és internet elérés biztosítása Számítógépek és hozzátartozó szoftverek kerülnek beszerzésre, amit a célcsoport tagjai használhatnak információszerzésre, levelezésre, önéletrajz írására..stb. A gyerekek számára étkezés biztosítása Szeretnénk, hogy a jellemzően GYES-en lévő anyukák a lehetős legtöbb időt töltsék a szolgáltatásban, így számukra és gyermekeiknek mindennapi tízórait biztosítunk. Itt szeretnénk felhívni a figyelmüket az egészséges és változatos táplálkozás fontosságára – külön hangsúlyt fektetni a szezonális zöldségek, gyümölcsök bemutatására – és olyan ismeretek közvetítésére, melyek segítségével azt olcsón lesznek képesek biztosítani családjuk számára. Ezek mellett felhívni a figyelmet a kevésbé egészséges, túlzott só és cukortartalmú ételek okozta veszélyekre és ezzel szemben a szoptatás és az anyatej fontosságára a kisgyermekek életében és egészséges fejlődésében.
Kora gyermekkori fejlesztés Célunk hogy felismerjük az esetleges beavatkozást igénylő eseteket, a szűrések, vizsgálatok alapján minél korábban felismerjük értelmi-, érzékszervi-, mozgás- és halmozottan sérült valamint viselkesdészavarral küzdő gyermekekt és megfelelő segítséget biztosítsunk nekik és családjuknak. Kiemelt célunk a szegénység intergenerációs átörökítésének megállítása, a 0-7 éves hátrányos helyzetű gyerekek sikeres óvodai és iskolai előmenetelének megalapozása. Gyermeknevelési egyéni tanácsadás Azon családoknak, ill. szülőknek történő segítségnyújtás, ahol a gyermek nevelésével, lelki egészségével kapcsolatos kérdésekm problémák, nehézségek merülnek fel.
Szülők Akadémiája Programsorozat, melynek előadásai nem egymásra épülő, de egymáshoz kapcsolódó témákat dolgoznak fel. Gyermeknevelési kérdésekkel kapcsolatos csoportos szülői beszélgetések szervezése.
Baba-Mama-Papa Klub A GYES-n, GYED-n lévő édesanyák számára egy „sorstársi” közösség létrejöttének a megteremtése és a mindennapjaikban hasznosítható tudás, ismeret átadása, ill. az élethelyzetükben, a gyermekük gondozása, nevelése során felmerült kérdések megbeszélése. Szülésre, gyerek fogadására való felkészülés, családtervezési ismeretek átadása családi életre felkészítő tanácsadás Házasságra, együttélésre való felkészítés: segítségnyújtás a fiatal párok részére ahhoz, hogy a tartós elköteleződést jelentő házasság, mint érték mellett döntsenek, és felkészülhessenek az ezzel kapcsolatos feladatokra, kihívásokra, illetve az első gyermek vállalásának, mint családi fejlődési krízis megoldásának támogatása.
Csere- Bere klub A családok háztartási eszközeinek, gyermekneveléssel kapcsolatos kellékeinek cseréje a családok között annak érdekében, hogy a cserére szánt már feleslegessé vált használati eszközök, játékok, ruhák, stb. olyan háztartásba kerüljenek, ahol annak megléte valós problémát oldana meg.
Játszunk együtt-velük „Játszóház”
Játéktér biztosítása ahol olyan jellegű játékok, kellékek találhatók melyek használata elsősorban fejlesztő hatásúak főként a 0-3 éves gyermekek számára. A közös játék során a szülők számára átadhatók az alapvető gyermeknevelési ismeretek, felismerhetők a fejlesztést igénylő esetleges észlelési, mozgásszervi képességek.
Mozi klub Elsősorban a szülők vagy szülővé váló fiatal lányok számára, a gyermekneveléssel, családi kapcsolatokkal foglalkozó filmek bemutatásával,melyet a megtekintés után közös beszélgetéssel dolgoznak fel.
Csináld- MAGAD- Mozgalom A hagyományos ünnepkörökhöz kapcsolódó tevékenységek végzése, apróbb játékok, használati- és dísztárgyak készítése a gyermekek és a család számára.
Ruha- és adományosztás A Jászságban működő civil-, segély- és egyházi szervezetek adományainak eljuttatatása a rászoruló családok számára.
Batyus Főző Klub A család egészséges és olcsó élelmezéséhez szükséges ismeretek átadása, különös tekintettel a kisgyermekek táplálkozási szükségleteire vonatkozó ismeretek átadására. A főzés mellett helyet kap a befőzési és tartósítási ismeretk átadása
Családi napok szervezése
Gyermeknevelési egyéni tanácsadás: Azon családoknak, ill. szülőknek történő segítségnyújtás, ahol a gyermek nevelésével, lelki egészségével kapcsolatos kérdések, problémák, nehézségek merülnek fel. A gyermekneveléssel kapcsolatos korszerű ismeretekkel rendelkező szülők és leendő szülők számának növelése. Sajátos- vagy nehéz élethelyzetben lévő családok támogatása, helyzetének javítása
Szülésre, gyerek fogadására való felkészülés, családtervezési ismeretek átadása családi életre felkészítő tanácsadás: Házasságra, együttélésre való felkészítés: segítségnyújtás a fiatal párok részére ahhoz, hogy a tartós elköteleződést jelentő házasság, mint érték mellett döntsenek, és felkészülhessenek az ezzel kapcsolatos legfontosabb feladatokra, kihívásokra.

Foto3 

 • Ügyfélszolgálat

  Fülöp Rita  szakmai vezető
  Biztos Kezdet Gyermekház
  5141 Jásztelek, Szabadság út 69.

  Tel.: 57/562-080 bkgyerekhazjtelek@gmail.com

 • Támogató

  Széchenyi 2020


 •